S oznámením návratu her Crazy Taxi, Jet Set Radio, Shinobi, Golden Axe a Streets of Rage na The Game Awards 2023 jistě udělala Sega radost nejednomu hráči. Současně se ale objevuje strach, jak japonská společnost moderní pojetí těchto titulů pojme.

Sega slibovala, že předělávky budou drásavé a rebelské. Teď přichází firma s krátkým popisem každého titulu. Jde o nastínění tvůrčí vize. Detaily se objevily v dokumentu, který Sega předložila svým akcionářům a investorům.

Nová kapitola Crazy Taxi je popisována jako inovativní a svěží závodní hra, která má hráčům přinést radost ze svobody otevřeného světa. V něm splynula příroda s městskou strukturou. V remaku Jet Set Radio se máme ponořit do kontrakultury otevřeného světa Tokyo Street, zažít rebelskou hratelnost, díky níž se budeme cítit svobodní v dusivé společnosti, spřátelit se s fanoušky a vytvořit si vlastní hnutí.

V návratu Shinobi bude důležité v tichosti zabíjet nepřátele a proběhnout světem, jenž je plný příšer a nindža akcí. „Získejte legendární meč a znovu zabijte Zlo. Váš klan i celý svět na vás spoléhají,“ dočteme se v popisku.

V Golden Axe povstanou válečníci, aby pokořili démony. Protivníky budeme porážet širokou škálou útoků mečem a magií. Naopak restart oblíbené beat ’em up akce Streets of Rage má přinést obsahově bohatší zážitek. V něm převezmeme kontrolu nad jedním z bývalých policistů a zapojíme se do boje proti gangům, které řádí v ulicích města otřásaného násilím.