Pokud si nepamatujete na sérii nindžovských akcí Shinobi, úplně se vám nedivíme. Však poslední díl, Shinobi 3D, vyšel v roce 2011, a to navíc exkluzivně pro Nintendo Switch. Sega ale chystá návraty některých svých historických značek, a právě Shinobi by měl být jednou z nich. Ke comebacku by mohl přispět i chystaný film.

O adaptaci této série se postará studio Universal, které zaúkolovalo režiséra dvojice populárních akčních filmů Vyproštění Sama Hargravea. Filmy zaznamenaly masivní úspěch na Netflixu. O scénář se pak postará Ken Kobayashi, kterého můžeme znát díky mysteriózní sérii Sunny z Apple TV. Zmiňme také skutečnost, že Universal se podílel na úspěšných adaptacích Super Mario Bros. ve filmu a Pět nocí u Freddyho.

Kořeny série Shinobi sahají až k arkádovým automatům, kdy v roce 1987 vyšel první díl. Většina série následuje Joea Musashiho, nindžu klanu Oboru, který bojuje proti zločinnému syndikátu Zeed. Na přelomu devadesátých let šlo o velmi populární sérii, která dobře využila tehdejší nindžovský boom. Celkem se ze série podle Deadline prodalo pět milionu kopií.

V roce 2023 došlo na The Game Awards k odhalení několika předělávek starších sérií. Jmenovitě šlo o Crazy Taxi, Jet Set Radio, Golden Axe, Streets of Rage a právě Shinobi. „Získejte legendární meč a znovu zabijte zlo. Váš klan i celý svět na vás spoléhají,“ popisuje Sega chystaný titul. O ostatních hrách si můžete přečíst v našem článku.