Duchovní otec nejrůznějších monster v sérii Silent Hill – Masahiro Ito – se na X vyjádřil k tomu, jaký vliv na Silent Hill 2 měl režisér David Lynch a nabídl zajímavý fakt z preprodukce hry.

Některé účty se mě ptají, jestli filmy Davida Lynche byly inspirací pro Silent Hill 2. Ano, samozřejmě, některé byly,“ uznává tvůrce legendárního Pyramid Heada. Přímo zmiňuje Lynchův snímek Lost Highway. „Když jsme stavěli zápletku, objevil se nápad, že dva nebo tři lidi budou protagonisté, jako v příběhu Lost Highway,“ svěřuje se. Dodává ale, že kdyby se tohoto plánu drželi, děj hry by byl až moc komplikovaný, tak ho odmítnuli.

Některé odpovědi na příspěvek ale poukazují, že vliv Lost Highway je na hře stále vidět. „[Oba tituly] vychází z konceptu popření a nevědomosti, oba začínají se záhadnými zprávami – videokazety a dopis – a oba jsou mistrovská díla,“ píše uživatel Quetzal.

V navazujícím příspěvku Masahiro Ito zmiňuje, že chvíli po vydání Silent Hillu 2 v Japonsku, David Lynch vydal Mulholland Drive a apeluje, aby si lidé tento snímek pustili. Odpověděl i na otázku, jaký Lynchův film je jeho nejoblíbenější „Elephant Man, Duna nebo Mulholland Drive, asi,“ píše Ito, který pracoval jako designér monster na prvních třech Silent Hillech. Na druhém a třetím díle i jako art director.

David Lynch se kromě zmíněných filmů proslavil seriálem Twin Peaks. Z něj vychází jiná kultovní hra, Deadly Premonition. Ta se stala majitelem Guinnessova rekordu za kriticky nejvíce rozporuplný horor všech dob. Já osobně hru ale velmi doporučuji, mohla by třeba zkrátit čekání na remake Silent Hill 2 od Blooper Team. Ten zatím budí rozporuplné reakce, ale poslední dobou na něj fanoušci začínají nahlížet pozitivněji. Jak dopadne se přesvědčíme 8. 10. na PC a PS5.