Do vod předběžného přístupu byla vypuštěna středověká strategická simulace Norland. Tuzemské hráče potěší přítomností českých titulků. Překlad připravil známý Filip Ženíšek, který stojí rovněž za lokalizací Zaklínače 3 a Cyberpunku 2077.

„Právě vychází svérázná a komplexní strategie Norland, kde kromě surovin, jídla, vojska a diplomacie řešíte i touhu, chtíč, úplatky, nevěru, těhotenství, syfilis, alkoholismus a smrt. Často právě v tomto pořadí. O co víc byla hra neobvyklá, o to víc mě bavilo ji překládat,“ uvedl Ženíšek na sociální síti X.

To autoři hry vydání early access verze oslavují launch trailerem a 20% slevou. Do 1. 8. 2024 je možné Norland koupit za 23,99€. V předběžném přístupu zůstane přibližně rok.

V Norland vedete svůj urozený rod proti třídním konfliktům, náboženským bojům a politickým zradám. Musíte se starat o potřeby svého lidu, odhalit ztracené vědomosti padlé říše a kujt podlé pletichy proti svým nepřátelům.

„Říše padla a zanechala po sobě několik nástupnických království. Dámy a pánové těchto drobných království se handrkují o moc a vliv – ať už pomocí pláště a dýky, anebo meče a štítu, rody bojují mezi sebou a proti sobě, zatímco na krajinu vrhá stín větší hrozba. Hladomory pustoší životy rolnictva, války a nejednota ohrožují společenský řád, urozené rodiny propadají úpadku a požitkářství a velké armády za hranicemi staré říše drancují a ničí pod praporem vpadnuvších králů,“ dočteme se v popisku.

V těchto nejistých časech musíte dovést malé království ke slávě – a zajistit přežití členů svého urozeného rodu – v tomto simulátoru středověké kolonie, který je zaměřený na vytváření příběhů o velké odvaze a podlých zradách.