First-person střílečka Witchfire pro jednoho hráče od tvůrců zajímavého a po grafické stránce skutečně poutavého dobrodružství The Vanishing of Ethan Carter bude ideální na desetiminutové až patnáctiminutové hraní. Studio The Astronauts tak hodlá udělat radost hráčům, kteří nemají čas celý den vysedávat u hry, ale hledají něco na odreagování po práci.

Witchfire bude mít strukturu misí, kdy každý úkol bude na 10 až 15 minut. Čekaná nás tak intenzivní a rychlá akce, která se odehrává v temném fantasy prostředí s nejrůznějšími nebezpečnými nepřáteli. V ukázce jsme mohli vidět i podivné, leč dobře opancéřované kostry. Hlavní prim ale budou hrát čarodějnice. Witchfire si zároveň drží pěknou a detailní grafiku, kterou jsme obdivovali již ve zmíněné adventuře The Vanishing of Ethan Carter.

Nápad na Witchfire vznikl celkem přirozeně, v polském studiu totiž pracují vývojáři, kteří jsou podepsáni za střílečkami DoomPainkiller a Bulletstorm. I proto se rozhodli postavit svůj nový projekt na technologii Unreal Engine 4. Já osobně doufám, že Witchfire bude zábavnou hrou s dobře zpracovaným pocitem ze střelby. To je totiž u podobných akcí nejvíce důležité. Vydání je zatím v plánu pouze pro PC, a to v roce 2020.