V Rusku vstoupila v platnost rozšířená verze zákona zakazující LGBT (lesby, gaye, bisexuály a transgender osoby). Od roku 2013 se zákon vztahoval na nezletilé a měl je chránit před propagací „sexuálních vztahů v rozporu s tradicí“. Teď je rozšířen i na dospělé a fakticky zakazuje vyobrazení LGBT ve filmech, televizi, knihách, hudbě, divadle a videohrách.

Původní plán počítal ještě se zahrnutím produktů propagující homosexualitu, pornografii, krutost a násilí. Ten ale neprošel s tím, že ruský parlament chce na tuto změnu zvláštní zákon. Zatím jsou tak v Rusku zakázány hry propagující LGBT.

Jednotlivcům, kteří zákon poruší, hrozí pokuta až 400 000 rublů (6400 dolarů), zatímco organizacím může být uložena pokuta až 5 milionů rublů (79 000 dolarů). Návrh, aby se opakované porušování zákona stalo trestným činem – a hrozilo za to vězení – byl zamítnut.

Yana Lantratová, místopředsedkyně Výboru pro vzdělávání Státní dumy, už dříve vyjmenovala hry, které podporují LGBT. Konkrétně Apex Legends, Assassin's Creed, Assassin's Creed: Brotherhood, Assassin's Creed: Rogue, Assassin's Creed: Syndicate, Assassin's Creed Odyssey, Borderlands, Divinity: Original Sin 2, Dragon Age: Origins, Dragon Age: Inquisition, série Fallout, Life is Strange, The Last of Us, The Last of Us Part 2, RimWorld, Overwatch a The Sims. Všechny by teď měly být v Rusku zakázány.