Tento týden nám vychází Shadow of The Tomb Raider a jistě hodně z vás neví, zda hru koupit z důvodu otázky “Utáhne to můj počítač?“. Jako odpověď máme pro vás hardwarové nároky na hru.

Pokud si budete chtít hru zahrát plynule, a nevadí vám horší textury, stíny a další efekty, co vylepšují grafiku, tak vám bude stačit procesor od Intelu s označením i3, nebo ekvivalent od společnosti AMD. Dále minimálně 8 GB RAM. Co se týče grafiky, tak si vystačíte s Nvidia GTX 1050; GTX 660, nebo AMD Radeon HD 7770. Nutnou samozřejmostí je podpora DirectX 11.

Jenže zde máme určitě i pořádně fajnšmekry, co si budou chtít hru zahrát na plné detaily a užít si perfektní grafiku. Vy budete potřebovat minimálně procesor Intel Core i7 s taktem minimálně 3,4 GHz, nebo AMD Ryzen 5 1600. Dále minimálně 16 GB RAM a grafiku alespoň Nvidia GTX 1060 s pamětí 6 GB, nebo AMD Radeon RX s 8 GB. 

Pro obyčejné zahrání si myslím, že ani není potřeba nadupané herní mašiny, jen je potřeba počítat, že grafika nebude jako v trailerech. Co se ale týče maximálních detailů tak je to už pořádná nálož na sestavu.