Komise pro cestovní ruch v Los Angeles počítá se zrušením E3 v nadcházejících dvou letech. Zrušení kdysi slavného veletrhu, který spojoval herní průmysl, berou v potaz při tržbách.

Tato zpráva se v noci začala šířit internetem. O několik hodin později však zástupce Entertainment Software Association (ESA) sdělil Stephenu Totilovi z Axiosu, že o osudu E3 2024 se v současné době rozhoduje.

„ESA v současné době jedná se svými členy a dalšími zainteresovanými stranami o E3 2024 (a dalších akcích). V tuto chvíli nebylo učiněno žádné konečné rozhodnutí ohledně těchto akcí,“ uvedl zástupce.

Členové ESA obdrželi e-mail. V něm se ještě uvádí, že s řadou zúčastněných stran vede organizace rozhovory o tom, jak by měla E3 2024 (a další akce) vypadat, aby co nejlépe sloužila průmyslu interaktivní zábavy.

E3 2018 byla posledním ročníkem v celé své kráse. O rok později se veletrhu nezúčastnila Sony s PlayStationem. E3 2020 byla zrušena kvůli koronaviru. E3 2021 byla jen digitální akcí (opět bez Sony) a v loňském roce byla událost opět zrušena. Tentokrát kvůli nezájmu velkých vydavatelů.

„Bylo to těžké rozhodnutí vzhledem k veškerému úsilí, které jsme my a naši partneři vynaložili na uskutečnění této akce, ale museli jsme udělat to, co je správné pro průmysl a co je správné pro E3,“ psala po zrušení E3 2023 ve vyjádření Kylea Marsdena-Kishe, globálního viceprezidenta firmy ReedPop, která měla letošní E3 organizovat.

V době koronavirové epidemie si vydavatelé vyzkoušeli, že dokážou streamovat sami, stejně tak se naučili dělat online prezentace pouze pro novináře. Navíc příležitosti využil Geoff Keighley, producent a moderátor The Game Awards uspořádal Summer Game Fest a vrátil se s ním i letos, proběhl 8. 6. Už navíc oznámil, že se SGF vrátí v roce 2024.