Roblox si budou moci zahrát majitelé PlayStationu 5 a PlayStationu 4. Na konzole od Sony se tenhle fenomén dostane v průběhu října. Ve stejnou dobu bude dostupná také verze pro Meta Quest.

Roblox, který je populární zejména u dětí a mládeže, má denně více než 65 milionů aktivních hráčů, k dispozici je pro PC, Xbox, MacOS a mobilní zařízení. Společnost nevyloučila, že se v budoucnu titul dostane na Nintendo Switch.

Nové verze byly oznámeny na konferenci Roblox Developers v San Francisku, kde také zazněla jedna důležitá věc. Hráči na PS4 a PS5 mohou očekávat přístup k úplnému katalogu zážitků z Robloxu. To znamená stejný obsah a možnost přejít z jiné platformy na PlayStation a pokračovat tam, kde jste skončili.

Kromě toho bylo oznámeno vylepšení pro Xbox. Aktualizace přinese nový vzhled, časté aktualizace, vylepšení doporučeného obsahu a lepší uživatelské prostředí.

Roblox byl spuštěn v roce 2006 na PC a postupně se dostal na další platformy. Na mobilech a tabletech s operačním systémem Android se stal jednou z nejpopulárnějších her na světě. Stejně jako ve Fortnite, tak i v Robloxu se konají významné akce, například spojení s DC u příležitosti celovečerních filmů Aquaman a Wonder Woman 1984. Roblox je ale zejména platformou pro vytváření nových zážitků, které si potom hráči mohou stáhnout. Někteří se tvorbou do Robloxu dokonce živí.