Fanouškům znetvořeného a strašidelného upíra Raziela se může splnit sen. Vypadá to, že studio Crystal Dynamics pracuje na remasterech prvních dvou dílů temné fantasy akční série Legacy of Kain: Soul Reaver. Odhaluje to soška Raziela a Kaina vystavená na letošním Comic-Conu v San Diegu. Na té je napsáno Legacy of Kain: Soul Reaver I & II Remastered.

Dle názvu půjde o kolekci s grafickým vylepšením, podobně jako nedávno u prvních her Tomb Raider. Osobně bych ale nečekal 3D modely s vysokým počtem polygonů, textury v rozlišení 4K nebo přidání ray tracing. Hry se budou více podobat původním 32bitovým verzím.

Redaktor GameSpotu na Comic-Conu v San Diegu od prezidenta Dark Horse Comics zjistil, že soška vyjde v srpnu. Další informace budou zveřejněny později. Každopádně vše do sebe hezky zapadá. V minulém roce studio Crystal Dynamics uspořádalo průzkum zaměřený na novou hru Legacy of Kain. Několik měsíců poté společnost Embracer Group, která Crystal Dynamics vlastní, prozradila, že obdržela sto tisíc odpovědí. V té době se měl konat také uzavřený playtest nespecifikovaného titulu.

První Soul Reaver vyšel v roce 1999 na původní PlayStation a PC. Pokračování následovalo v roce 2001 pro PS2 a PC. Poslední díl pod názvem Legacy of Kain: Defiance spatřil světlo světa v roce 2003 pro PS2, PC a první Xbox.

Připomeňme, že v Crystal Dynamics vzniká také nové dobrodružství Lary Croft v Tomb Raider.