Velice očekávaný titul pro blížící se jaro, možná ten nejočekávanější, je Red Dead Redemption 2. O něm jako takovém samozřejmě skoro nic nevíme (Rockstar, že), ale na škodu to není. Co všechno bylo například známo před vydáním GTA V? Skoro nic, jen střípky v podobě základních informací. 

Ke konci podzimu vydal Rockstar video, na jehož konci bylo vidět jaro 2018. Veliký rozsah, ale aspoň něco. Nynější konkretizace přišla z dánského eshopu Coolshop. Možná pravost tohoto upláchnutí by byla vcelku pofidérní, jenže tento eshop už jednou něco prozradil a téměř se trefil. Když GTA V vycházelo na Xbox One a PS4, Coolshop předčasně zveřejnil datum znějící 14. listopadu 2014. Po chvilce jej sice změnil, ale valná většina novinářů i hráčů si toho všimla. Hra nakonec vyšla 18. listopadu, jen o pár dní později, než eshop uvedl.

Coolshop nyní přišel s tím, že Red Dead Redemption 2 vyjde 8. června (pátek) příštího roku. Pakliže by se zopakovala situace s GTA V, RDR2 by vyšlo 12. června (úterý, což je typický den pro herní premiéry). To by dávalo logiku, neboť v tu dobu bude startovat herní konference E3 2018, a vyhypeovat ji tím, že v tu chvíli navíc vyjde očekávaný titul od Rockstaru, by byla paráda. Bylo by také možné, že Rockstar časem oznámí datum 5. června, týden před E3. 

Anebo je také možné, že se hra odloží a my se radujeme a spekulujeme naprosto zbytečně.