Po řadě odkladů jsou vývojáři konečně připravili vydat Life by You v předběžném přístupu na Steamu a Epic Games Store. Early access fáze hry simulující život začne za měsíc. Původně byla v plánu na září minulého roku a potom na březen toho letošního.

Life by You připravuje studio Paradox Tectonic, které bylo založeno v roce 2019 a vede ho Ron Humble. To je bývalý šéf The Sims a bývalý generální ředitel Linden Lab, kde vznikl Second Life. Humble za podpory společnosti Paradox Interactive chce hráčům přinést realistickou verzi The Sims s důrazem na volnost.

Budete stavět domy, navrhovat domácnosti a vyprávět mnoho životních příběhů svých svěřenců, respektive rodiny. Do nich se bude možné vžít díky možnosti přepínat kameru do pohledu z třetí osoby. K tomu dopomůžou i rozhovory ve skutečných jazycích, které budou generovány na základě událostí, které se ve hře odehrají. Na dialogy autoři hodně sázejí a chtějí nabídnout i jejich editor, takže si vše můžete upravit.

Už v early access bychom měli dostat ucelený a propracovaný zážitek. Ostatně kvůli tomu byl předešlý odklad. V té době byla rovněž uváděna cena 39,99 eur. Pravděpodobně bude nyní stejná. Za pomoci hráčů se má z Life by You stát nejmodifikovanější a nejotevřenější simulátor života. Jeho cesta započne 4. 6. 2024.

Mezitím v Electronic Arts chystají nové The Sims a jeden nadšenec s fanoušky chystá velice zajímavý titul Paralives.