V battle royale žánru uspělo Fortnite a PUBG. Smysl těchto bitev vidí ale i řada dalších nezávislých vývojářů, a to i navzdory menšímu zájmu ze strany velkých společností jako je Electronic Arts, Activision nebo Sony. Dalším menším týmem, který se snaží využít zájem o battle royale, je Jolly Roger Game Studio ve spolupráci s firmou Zodiac Interactive. Tahle dvojice nabídne hráčům battle royale ve středověku, konkrétně od začátku 15. století do poloviny 16. století, tedy takzvaného Věku zámořských objevů.

Základy battle royale žánru samozřejmě zůstanou stejné. Stovka válečníků se dostane na ostrov a musí najít zbraně, brnění a další vybavení, aby na prokletém ostrově přežili. To ale nebude jediný úkol. Ostrov skrývá starobylé poklady a legendární artefakty s nadpřirozenými schopnostmi, které budou k vítězství důležité. Bude zapotřebí velká odvaha a prý moudrost, abyste v RAN: Lost Islands uspěli. V tom všem nesmíte zapomenout, že proti vám budou stát nejen jiní hráči, ale také divoká zvířata i sama příroda, včetně tornád nebo tsunami. Sami vývojáři dodávají, že bude záležet pouze na vás, jakým stylem budete hrát, zda se bude snažit zabít všechny hráče, někde se skrývat nebo nalézt relikvie.

Zajímavostí je boj na rozbouřeném moři, stejně tak možnost na některých místech využít děla, která dokážou eliminovat více nepřátel najednou, za předpokladu, že se trefíte. K rychlejšímu přesunu po ostrově bude možné využít koně, zatímco v soubojích mají převládat pušky a nejrůznější meče.

Tajemný ostrov obsáhne chrámy, přírodní jeskyně i opevněná města nebo vraky lodí. Na začátku si vyberete jednu ze tří dostupných frakcí: Evropská říše, dynastie Ming a japonští Shogunaté. Každá má přinést devět různých tříd válečníků s jedinečnými herními možnostmi a bojovými styly.

RAN: Lost Island je v plánu pro PC a PlayStation 4. Na oficiálních stránkách je možné se přihlásit do bety, která je v plánu na letošní listopad. Koncem roku se má hra objevit v předběžném přístupu na Steamu.