Bez předchozího oznámení v internetovém obchodě GOG.com vychází první díl Resident Evil, slavné série survival hororů od Capcomu. Za deset euro si už nyní můžete hru pořídit, druhý a třetí díl s podtitulem Nemesis budou brzo následovat. Celou trilogii si můžete předobjednat ve zvýhodněném bundlu. To vše bez DRM, jak jsme u GOGu zvyklí.

Jedná se o původní PC port z roku 1996, který je přizpůsobený pro počítače s Windows 10 a 11. Součástí jsou také drobné úpravy jako vylepšený renderer, podpora anti-aliasingu nebo možnost spustit hru v okně. Hra také má podporu moderních ovladačů.

V obchodě má port dobré recenze, hra prý funguje dobře a plynule, ale několik hráčů vyjádřilo stesk nad tím, že by se do obsahu hry mohlo více zasahovat, například zahrnout i obsah konzolové Director's Cut verze, případně nějaká zlepšení, která později přišla z fanouškovských modifikací.

Ve světle úspěšných remaků série Resident Evil se začíná spekulovat i o remaku prvního dílu (jak jsme informovali například zde), ačkoliv se hra už jednoho dočkala v roce 2002 na GameCube. Ten byl později dokonce i remasterovaný v roce 2015. Jak hra vypadala původně s tankovým ovládáním a omylem komickým dabingem si zájemci mohou vyzkoušet právě díky GOGu. Ty ostatní mohou očekávat buď další remaky nebo přímo Resident Evil 9, o kterém spekuluje například insider Dusk Golem.