Sony se připravuje na premiéru PlayStationu 5, který vyjde koncem letošního roku, ale to neznamená, že předešlá platforma je mrtvá. PS4 se podařilo prodat více než 110 milionů kusů. Bylo by tak od Sony chybou, kdyby na konzoli zapomněla.

PS5 bude mít exkluzivity od samotného začátku. Tyto hry na PS4 nevyjdou, přesto bude mít tenhle hardware co nabídnout. Eric Lempel, jenž má na starost marketing celého PlayStationu, tvrdí, že PS4 má co nabídnout a v budoucnu ještě nabídne.

Přečtěte si také: Nová aktualizace PS4 se zaměřuje na rozšíření party chatu

„PS4 je obrovskou součástí všeho, co děláme, a bude tomu tak i nadále. Je toho mnohem víc! Myslím, že v posledních týdnech vyšly některé z nejlepších titulů této generace, ale to není konec. PS5 je produkt nové generace, ale lidé, kteří hrají na PS4, budou mít stále mnoho dobrých zážitků. V PS4 je stále spousta života,“ uvedl Lempel během nedávné prezentace možností ovladače DualSense, který je součástí PlayStation 5.

Lempel připomněl vydání The Last of Us Part II a Ghost of Tsushima. Jde o hry, které veřejnost považuje za poslední exkluzivity pro PS4. Jak se ale nyní zdá, Sony ještě plánuje svou starou konzoli podporovat. V současné době ale nevíme, co přesně to znamená a hlavně, jaké hry na PS4 ještě vyjdou - určitě budou multiplatformní hry. Jisté je jedno, pokud bude nějaká exkluzivita Sony pro PS4, tak si ji zahrajete i na PS5, ale obráceně to moc fungovat nebude - představené exkluzivity pro PS5 nebyly pro PS4 potvrzeny.

Přečtěte si také: Je DualSense u konzole PlayStation 5 revolučním ovladačem?

Sony už dříve uvedla, že PS5 bude mít své exkluzivity. Mezi nimi jsou Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ratchet & Clank: Rift Apart, Gran Turismo 7 nebo remake Demon's Souls.