Japonská společnost Capcom nám na dnešní odpoledne slíbila odhalení tajemného projektu Resistance. Dočkali jsme se. Nejde ale o pokračování série nebo remake třetího dílu. Tohle je spin-off, v němž čtyři mladí lidé (dva kluci a dvě holky) budou bojovat proti zombíkům a známému nepříteli z druhého dílu. Ano, na scéně se objeví sám Mr. X. Uvidíme, zda to v Project Resistance budeme moci zabít.

Project Resistance by měl běžet na RE Enginu, stejně jako Resident Evil 7, Resident Evil 2 Remake nebo Devil May Cry 5, a vyjít v příštím roce na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Více informací se dozvíme od 12. do 15. září na Tokyo Game Show 2019. My ale z nedávných úniků víme, že by to měla být multiplayerová kooperativní survival akce pro čtyři hráče, tedy takový následovník titulu Resident Evil Outbreak, jenž vyšel v roce 2003 na PS2. Mohla by to být náhrada za Left 4 Dead?

Pro ty z vás, kteří chtějí pokračování sedmičky, tak výkonný producent Jun Takeuchi vzkázal, že Resident Evil 7 je začátek nového směru série. Takže i na osmičku jednoho dne dojde. Do té doby se ale musíme spokojit s Project Resistance.