Hellblade: Senua's Sacrifice je mimořádný titul. Žena, jíž hlavu sužuje psychóza, a její putování potěšilo nejednoho kritika i hráče. Někdo by si mohl říct, že je to dobrý AAA titul, ale mýlí se. Hellblade je počin nezávislých vývojářů, který má kvalitu AAA her, tudíž... dvojité plus? Možná. To je nyní vedlejší. Podstatné je, že hodnocení hry je dobré a že prodeje také nejsou k zahození.

Vývojáři z Ninja Theory vydali oficiální zprávu, v níž se pochlubili pěknými čísly. Před samotným vydáním Hellblade se na PC a PS4 předprodejní kousky vyšplhaly přes 75,000. První týden se prodalo na 250,000 kusů, za 3 měsíce to bylo již přes 500,000 kusů (autoři sami si přáli, aby tato meta byla překonána za půl roku). Doposud Hellblade vydělala přes 13 miliónů dolarů. Vývoj trval cca 3 roky.

Také je nutné podotknout, že hra je dostupná pouze v digitální podobě. Vývojářský tým činil pouze 20 lidí.

Ninja Theory je samozřejmě rádo za vřelé přijetí Hellblade: Senua's Sacrifice. Podotklo, že nynější situace není nejlehčí ani pro AAA hry. "Bylo zrušeno hodně nezávislých studií, jako jsme my, hodně menších vydavatelů, ale i velcí vydavatelé teď mají problémy. Není to o přežití nejsilnějších, ale o tom, kam herní průmysl směřuje. AAA hry tu budou vždycky, ale je zapotřebí existence silných alternativ," vyjádřilo se Ninja Theory.