Primitive je další hrou z řad survivalů. Oproti konkurenci láká do zajímavého světa před mnoha tisíci lety, kdy o všem rozhodovala hrubá síla. Hráči budou přežívat v drsné době kamenné plné divokých tvorů i neandrtálců a homo sapiens. V tomhle nehostinném prostředí s měnícím se počasím musíte najít způsob, jak přežít, vylepšovat svou výbavu a stavět přístřeší.

Krajina zahrne svěží zelené lesy, stepi, mokřady s mlhou i oblasti pokryté sněhem a ledem. Tady narazíte na různá divoká zvířata. V traileru vidíme nosorožce srstnaté, mamuty, rychlé šavlozubé tygry nebo mohutné aligátory. Pomocí luku, oštěpů, seker, krumpáčů nebo drápů šavlozubého tygra budete bojovat i proti jiným kmenům, takže půjde o klasickou kombinaci PvE s PvP. Hrát se bude z pohledu první i třetí osoby.

Dbát budete muset na duševní rozvoj a kondici. Pravěký svět počátků lidstva má přinést originální příběh obohacený o náhodné události a nepředvídatelné zvratů.

Minimálně z pohledu zasazení si můžete vzpomenout na Far Cry Primal. Tuhle akci od Ubisoftu v tiskové zprávě zmiňuje i generální ředitel společnosti Games Box S.A.

„Projekt je stále v rané fázi vývoje. Pokud myslíme na podobné hry, Primitive má blízko k titulům, jako je Far Cry Primal, nicméně náš koncept se silněji zaměřuje na zobrazení prapodivného charakteru skutečného světa z doby před mnoha tisíci lety, kde se vše smrsklo na hrubou sílu, stejně jako na boj o nadvládu a přežití,“ říká Tomasz Supeł.

Primitive je ve vývoji ve studiu Games Box na Unreal Enginu 5 pro PC. Datum vydání nebylo oznámeno.