Slovenské studio Lich představilo svou novinku, která nese jméno Cold Engines. Jedná se o multiplayerovou real-time strategii, která vás přenese do mrazivých končin, kde je vaším jediným cílem přežít. Tento úkol neulehčí velké množství tvrdohlavých nepřátel, kteří zároveň slouží jako stálý příjem materiálu.

Nejprve si vyberete jednu ze dvou frakcí. Následně se stanete velitelem malé skupiny, která se bude pokoušet přežít v nehostinném prostředí. Aby všichni přežili ve zdraví, je potřeba rozšiřovat vaši základnu a doplňovat palivo do tanků pro obranu.

Ač to zní velmi jednoduše, nic nebude zadarmo. Zdroje jsou velmi žádané a nejste jedinými zájemci. Ostatní hráči budou váš postup stěžovat a bitvy o materiál se stanou součástí vašeho denního pořádku. Prostředí toho moc nenabídne a navrch bude bezpečí základny ohroženo divokými barbarskými kmeny, které potkat úplně nechcete.

Naštěstí mráz nebude jen váš nepřítel, ale stane se hrozbou pro všechny. Často se tak bude stávat, že narazíte na zamrzlé tanky, které lze odtáhnout do vaší základny a získat z nich potřebné suroviny. Na odtažení tanků naštěstí nepotřebujete traktory, přestože je zde najdete.

Vývojáři dále uvádějí, že jsou fanoušky real-time strategií jako Red Alert a Dune. Vzali dobře známý koncept RTS titulů a přidali do něj několik unikátních herních prvků, které patří k typickým survival hrám. Ty hráče nutí bojovat mezi sebou, a přestože v těchto soubojích dokážete zvítězit, neznamená to, že jste vyhráli válku.

Pokud vás hra zajímá, můžete sledovat postup vývojářů zde. Orientační datum je zatím stanoveno na příští rok pro PC.