Společnost Sony dnes stanovila datum vydání hry Until Dawn pro PlayStation 5 a PC. Interaktivní dramatický horor, který původně vytvořilo studio Supermassive Games pro PS4 v roce 2015, bude mít vylepšenou grafiku, hratelnost, příběhové prvky a další věci.

Nové Until Dawn bylo od základnu znovu vytvořeno. Studio Ballistic Moon, kde najdeme i původní autory, si vybralo Unreal Engine 5, aby nám znovu přineslo příběh osmi přátel. Ti se vracejí na osamocenou chatu, kde před rokem zmizeli dva jejich kamarádi. Strach na sebe nenechá dlouho čekat a z jejich dovolené v horách se rychle stává noční můra.

„Postav se svému strachu a svými činy určuj, kdo přežije,“ láká tisková zpráva. Hra vyjde 4. října/októbra letošního roku pro PS5 a PC. Předobjednávky budou dostupné od 21. srpna/augusta. Sony varuje, že na PC bude vyžadován účet PlayStation Network.

Mimochodem, chystá se i filmová adaptace Until Dawn.

Zpět k vylepšení. Vývojáři spojili původní kinematografii s moderní kamerou z pohledu třetí osoby. Tím doufají, že se jim podařilo vdechnout postavám a lokacím nový život. „Flexibilita kamery nám umožňuje klást nový důraz na důležité momenty a vyprávět příběh z pohledu blíže k postavám,“ vysvětlují.

Původní příběh je zachován. I když byl přepracován prolog. „Dali jsme Washingtonovým více času na obrazovce, abychom prozkoumali jejich úzké rodinné pouto a trochu lépe je poznali. Také jsme přeformulovali některé původní scény a rozvinuli souvislosti kolem nechvalně proslulého žertíku. Doufáme, že to posílí jeho emocionální dopad,“ říkají.

Fanoušci se mohou rovněž těšit na nové sběratelské předměty a přizpůsobitelné nastavení. Nový trailer: