Nintendo dnes odpoledne představilo nový přírůstek do rodiny Switche. Nintendo Switch (OLED model) má přinést všestranný zážitek z her se 7palcovým OLED displejem. Standardní model Switche má 6,2palcový LCD displej.

Několik měsíců se horlivě spekuluje o výkonnější verzi Switche, takzvaného Switch Pro, ale Nintendo o tomto modelu mlčí a fanouškům vzkazuje, že neustále pracuje na nových modelech. Důkazem je dnes představené Nintendo Switch OLED.

Nintendo Switch OLED má podobnou velikost jako původní Switch, ale nabízí 7palcový OLED displej s intenzivnějšími barvami a vysokým kontrastem. Nový model hybridní konzole je vybaven také širším a robustnějším nastavitelným stojanem pro využívání Switche v režimu Tabletop. Díky němu máte najít optimální úhel pohledu.

Switch OLED dále disponuje vestavěným kabelovým LAN portem pro stabilní online hraní, 64 GB interním úložištěm (původní model má 32 GB) a vestavěnými reproduktory s vylepšeným zvukem v handheldovém a Tabletop režimu. V případě potřeby lze úložiště nadále rozšířit pomocí další MicroSD karty.

Stejně jako Nintendo Switch a Nintendo Switch Lite nabízí i Nintendo Switch OLED velkou všestrannost a umožňuje hraní doma i venku. Při uvedení na trh bude k dispozici také balení, které obsahuje pouzdro na konzoli Nintendo Switch a ochranný kryt obrazovky.

ROZLIŠENÍ SE NEMĚNÍ

Navzdory lepšímu displeji Switch OLED nebude mít jiné rozlišení. To znamení, že v handheld režimu bude mít obrazovka stále rozlišení 720p a v doku 1080p. Předchozí zprávy o podpoře rozlišení 4K se nepotvrdily. Tady budou muset hráči doufat v příchod Nintenda Switch Pro.

Co se týče vylepšení hardwaru, tak Nintendu uvádí pouze upravený procesor Tegra. Stejnou informací najdeme i u standardního modelu Switche. Z toho důvodu lze předpokládat, že hardware zůstává přinejmenším velmi podobný.

Switch OLED váží asi o 20 gramů více než standardní model. Výdrž baterie se pohybuje mezi 4,5 až 9 hodinami. „Výdrž baterie závisí na přehrávaném softwaru. Například hru The Legend of Zelda: Breath of the Wild lze hrát přibližně 5,5 hodiny na jedno nabití baterie,“ uvádí Nintendo v oznámení. Doba nabíjení se pohybuje kolem tří hodin, což jsou stejné parametry jako u současného modelu.

VYLEPŠENÍ VE VŠECH TŘECH REŽIMECH

Nintendo Switch OLED přináší vylepšení všech tří herních režimů Nintenda Switch:

TV režim: Když je konzole Nintendo Switch OLED vložena do základny, lze hry pro Nintendo Switch hrát na televizní obrazovce. Pomocí vestavěného portu LAN mají uživatelé k dispozici další způsob připojení online.

Stolní režim: otevřením stojanu na zadní straně konzole lze integrovanou obrazovku využít k hraní her pro více hráčů pomocí dvou přiložených ovladačů Joy-Con. Širší nastavitelný stojan umožňuje ještě stabilnější umístění konzole a také umožňuje uživatelům zvolit si preferovaný úhel pohledu.

Přenosný režim: Uživatelé si mohou vzít konzoli kamkoli s sebou a hrát s přáteli multiplayerové hry lokálně nebo online (vyžaduje předplatné Switch Online). Sedmipalcová obrazovka OLED poskytuje syté barvy s vysokým kontrastem.

DATUM VYDÁNÍ A CENA

Nintendo Switch OLED bude mít premiéru 8. 10. letošního roku společně s hrou Metroid Dread, pokračováním Metroid Fusion. Díky OLED obrazovce nové konzole si budou moci fanoušci dobrodružství vychutnat v ještě působivějším zážitkem.

Cena byla stanovena na 349,99 dolarů a prodávat se bude ve dvou barevných variantách: bílé/černé nebo neonově červené/modré. To se však netýká samotné konzole, ale i dokovací stanice, kterou bude Nintendo nabízet v nových barvách.