Předplatné EA Access od Electronic Arts známe jako službu pro konzole Xbox One a PlayStation 4. Na počítačích funguje zase Origin Access. Společnost EA se rozhodla své předplatné nabídnout na Steamu. Služba by měla být na platformě od Valve dostupná již brzy a bude fungovat na principu klasického Origin Access - jeho levnější verze Basic.

Hráči si všimli, že EA na Steamu přidala několik svých her, u některých z nich je uvedeno, že budou dostupné v rámci EA Access. Jde o tituly Burnout Paradise Remastered, Crysis 3, Dragon Age Inquisition, Fe, Mirror's Edge Catalyst, Need for Speed, Need for Speed Heat, Need for Speed Rivals, Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville, Sea of Solitude, Unravel a Unravel 2.

Má se za to, že Apex Legends, FIFA 20 nebo Battlefield V zůstanou na Originu a na Steamu tyto hry vydány nebudou. Chybí také Dragon Age 2 nebo Dead Space 3.

Většina z výše vyjmenovaných her je od dnešního dne do 9. 7. na Steamu za poloviční cenu. Přesné datum spuštění EA Access na Steamu oznámeno nebylo. Je dost možné, že Electronic Arts plánují více informací prozradit na prezentaci EA Play. Ta je v současné době naplánována na 11. 6.

Co se ceny předplatného týče, tak za Origin Access Basic si EA účtuje 3,99 euro za měsíc (cca 100 Kč) nebo 24,99 euro za rok (cca 675 Kč). Za tyto peníze získáte přístup k vybraným hrám v plné verzi a můžete si vyzkoušet na 10 hodin připravované tituly od EA v takzvané trial verzi. Plus máte desetiprocentní slevu na nákup her v Originu. Uvidíme, zda to samé nabídne i EA Access na Steamu - předplatné na konzolích tyto bonusy zahrnuje.

Připomeňme, že krátce před vydáním Star Wars Jedi: Fallen Order odhalila EA spolupráci s Valve. Na Steamu byla krátce na to dostupná tato akční adventura ze světa Hvězdných válek od studia Respawn a EA potvrdila, že se časem dostane i na další hry a EA Access.