Against the Storm je jednou z nejlepších her roku 2023. Titul dokázal skvělým způsobem propojit budovatelskou strategii s prvky roguelite a přinést zábavný zážitek. Vývojáři nedávno potěšili hráče první větší aktualizaci. Verzí 1.1 to ale nekončí, v plánu jsou další dvě aktualizace a dodatečný balíček.

První update přinesl nové dekorace a unikátní portréty. Druhý zahrne lepší přehled o výrobě a spotřebě zboží, vylepší budovu Blight Post a přidá jedinečnou grafiku světových událostí. Obsah třetího updatu je zatím zahalen tajemstvím. Místo něho se můžeme těšit na novou hratelnou rasu, nové biomy, nové budovy, nové události, nové perky a nové úkoly od královny v prvním DLC.

Podle autorů není plán kompletní. Obsahovat má pouze hlavní potvrzené funkce. Takže toho nakonec bude mnohem více. Nemluvě o menších aktualizacích s opravou chyb a problémů. Bohužel termíny vydání sdíleny nebyly.

„Against the Storm představuje překvapivě velmi dobře fungující kombinaci city-builderu a rogue-like elementů. Postupné rozšiřování možností, které zároveň zvyšují vaši zodpovědnost, vytváří skvělou hratelnostní smyčku, jakou spousta podobných her může často postrádat. Bravo,“ dočtete se ve verdiktu naší recenze Against the Storm. Hra obsahuje české titulky a je v Game Passu.