Když jsme retro střílečku Postal: Brain Damaged od studií Hyperstrange a CreativeForge Games viděli naposledy, bylo to při příležitosti akce Realms Deep 2021 v polovině srpna/augusta. Tehdy jsme se dočkali solidního traileru, který lákal na bizarní, pošahanou, ale zároveň zábavně vypadající akční řežbu, která se netají tím, že pro ni byl jistým vzorem například DOOM Eternal. Ta pravá lákadla na rozšíření kontroverzního, ale fanoušky uctívaného světa Postalu však přichází až nyní.

Při příležitosti právě probíhajícího festivalu Steam Next Fest došlo na vydání nového traileru, který opět kombinuje sympatické kresby hlavního hrdiny se záběry z hraní, které nabízí průřez řadou úrovní, jež Postal: Brain Damaged nabídne. Znovu se tedy můžeme přesvědčit, že nás čeká nálož šílené akce, která občas připomíná klasické střílečky a tu a tam spíše modernější tituly. Kromě svérázného prostředí zaujmou především někteří náramně zajímaví nepřátelé.

Hlavní ale je, že díky Steam Next Festu si nyní může každý užival Steamu vyzkoušet demoverzi. Ta je k dispozici ke stažení po celou dobu trvání akce, tedy od 1. do 7. října/októbra 2021, přičemž nabízí jednu překvapivě rozsáhlou úroveň z prostředí idylického amerického předměstí. Demo jsme již vyzkoušeli a rozhodně nás bavilo, takže pokud máte rádi Postal a rychlé střílečky plné velkých zbraní, krve a pestrých nepřátel, raději příliš neotálejte a stahujte. Když se pokusíte prolézt každý kout úrovně, sejmout každého nepřítele a najít všech pět tajných míst, může vám demo vystačit i na hodinu. Ale pozor, do konečného výčtu statistik se očividně počítá také likvidace civilistů, o které v tomto levelu opravdu není nouze.

Přesto demo bereme jako důkaz toho, že je Postal: Brain Damaged nadějná střílečka a zajímavý projekt, který se minimálně fanouškům žánru vyplatí sledovat. Po průchodu demoverzí upřímně věříme tomu, že pokud tvůrci neusnou na vavřínech, mohli bychom se dočkat hry, která bude v jistých ohledech zábavnější než Postal 4: No Regerts od původních tvůrců série ze studia Running With Scissors. Mohli bychom také napsat, že už teď je Brain Damaged mnohem lepší než Postal 3, ale to se přece rozumí samo sebou. Všechno je lepší než Postal 3.

Postal: Brain Damaged vyjde v průběhu května/mája 2022 ve verzi pro PC (Windows a Linux), a to prostřednictvím Steamu.