Přestože ji některá převážně západní média záměrně přehlíží, sérii Postal snad není třeba zvlášť představovat. Minulý rok jsme se dozvěděli, že tuto praštěnou sérii rozšíří také retro střílečka Postal: Brain Damaged, na níž pracují týmy Hyperstrange a CreativeForge Games pod dohledem původních tvůrců Postalu ze studia Running With Scissors. Nedávno jsme pak v jakési záchodové míse našli oznámení, že na akci Realms Deep uvidíme nové záběry z hraní.

Přečtěte si také: Dino střílečka Exoprimal hráče nezajímá. Capcom přesto chystá čtvrtou sezónu

Nyní máme Realms Deep, snad nekonečnou událost obsahující ukázky z více než 150 titulů, zdárně za sebou, a tak tu skutečně máme nové záběry ze střílečky Postal: Brain Damaged. Ty dokazují, že ve hře nenavštívíme jen stísněné, špinavé útroby jakéhosi blázince, ale že se podíváme i na čerstvý vzduch. Krvavé výjevy přitom uvádí jednoduchá animace hlavního hrdiny, v jehož hlavě se MOŽNÁ celá hra odehrává, stejně jako oznámení, že při příštím festivalu her na Steamu, jenž se uskuteční od 1. do 7. října/októbra 2021, si budeme moci zahrát demo.

Vydání finální hry však bylo odloženo. Původně tvůrci uváděli, že Postal: Brain Damaged dorazí na Steam ještě letos, nyní se ale musíme spokojit s odkladem na začátek roku 2022. A kdyby vás zajímalo, komu patří hlas, jímž k nám promlouvá sám Postal Dude, tak to není původní dabér Rick Hunter ani Jon St. John, který je znám jako hlas Duka Nukema a který Duda namlouvá v chystané hře Postal 4: No Regerts. Tentokrát se ujal dabingu Corey Cruise.

Záběry z hraní Postal: Brain Damaged navíc doprovodila dvě videa. První z nich je samo o sobě poměrně znepokojivé, ale pokud se podíváte na video, které před rokem doprovázelo odhalení hry, vlastně může dávat trochu smysl. Nejspíš. A asi jenom někomu. Dále tu máme nový trailer, který láká právě na Postal 4: No Regerts, přičemž se zaměřuje na ukázku zbraní. Nadále platí, že hra, která má v názvu číslovku 4, přestože třetí díl by raději ani existovat neměl, je k dostání v rámci programu Early Access na Steamu i na GOG.com. Finální verze se s trochou štěstí dočkáme ještě do konce letošního roku.