Když se zmíní Postal od amerického studia Running With Scissors, většině hráčů se nejspíš jako první vybaví dnes už kultovní Postal 2. Pokud vás bizarní střílečka z roku 2003 dosud míjela, přestože byla už několikrát k dostání na Steamu za doslova několik korun, ale chtěli byste si ji zkusit, nyní máte možnost získat ji zdarma. Ne však zásluhou Steamu, ale GOG.com, kde si můžete Postal 2 přidat do knihovny po dobu následujících zhruba 32 hodin.

Jako vždy platí, že jakmile si hru aktivujete, můžete si ji stáhnout kdykoliv v budoucnu. Tradičně je navíc verze hry na GOGu doprovázena řadou bonusů, které zahrnují například soundtrack, komiks nevalné kvality nebo SMS vyzvánění, protože to je přesně to, co člověk v roce 2022 potřebuje. Asi nejzajímavějším bonusem je tak původní vydání hry bez expanzí Share the Pain a Apocalypse Weekend, které jsou jinak automatickou součástí standardně dostupné verze. Fanoušky oblíbené rozšíření Paradise Lost, vydané v roce 2015, je však bohužel stále placené.

Postal 2 byl uvolněn při příležitosti vydání hry Postal 4: No Regerts ve verzi 1.0. Na Steamu však studio Running With Scissors bez větších okolků upozorňuje, že opuštění fáze Early Access je spíše formalita. S verzí 1.0 souvisí například podpora achievementů na Steamu nebo lepší podpora ovladačů, na hře ale budou vývojáři nadále pracovat. Zatímco do Early Accessu vstoupili, aby získali dost peněz na vývoj bez asistence jakéhokoliv vydavatele, nyní jej opouští, aby získali dost peněz na dokončení hry, úplné naplnění jejich vize a vývoj konzolových verzí.

V Running With Scissors jsou zároveň přesvědčeni, že v minulosti opakovaně dokázali, že neví, kdy přestat, a že se mohou o své hry starat velmi dlouho. Pravdou přitom je, že v případě prvního Postalu, vylepšeného originálu s názvem Postal Redux i kultovního druhého dílu jsme se dočkali zajímavých a hodnotných aktualizací i po několika letech od vydání. Určitý precedens tedy opravdu existuje, ačkoliv na současném přístupu studia může řada hráčů snadno najít četná „ale“. Je hezké přiznat, že verze 1.0 neznamená hru, na kterou už nikdo nesáhne, ale zároveň není příjemné vědět, že tvůrci neopustili Early Access proto, že dosáhli stavu hotového produktu.

V budoucnu tak v souvislosti s Postalem 4 můžeme očekávat kooperativní režim, nové herní prvky, lepší systém uložených pozic nebo kvalitnější optimalizaci. Ta má mimo jiné těžit z vývoje konzolových verzí, jelikož všechna vylepšení, na něž dojde ve snaze dostat Postal 4 na PlayStation a možná i na Switch, dorazí také na PC. Tak snad nebude výsledkem jen další a bohužel příliš častý pocit promarněného a zpackaného předběžného přístupu. Počet kladných uživatelských recenzí stále klesá, o recenzích zahraničních médií se snad nemá cenu ani zmiňovat, takže Running With Scissors rozhodně čeká dost práce.