Miracle Games a Lilith Games, tvůrci populárních mobilních titulů jako Rise of Kingdoms a AFK Arena, přicházejí s vlastní battle royale akcí, která se podobá Fortnite, akorát je zasazena do post-apokalyptického světa a jmenuje se Farlight 84.

Abych byl přesnější, tak dle vývojářů zavede Farlight 84 hráče do apokalyptického cyborg-zombie světa, v němž lidstvo musí bojovat o několik málo dostupných zdrojů poté, co svět napadla nějaká kybernetická infekce a všechny proměnila v kyber-zombíky. Navzdory tomu se zdá, že titul bude vtipný. V prvním traileru bohužel chybí delší gameplay záběry, tudíž o hratelnosti můžeme zatím pouze spekulovat.

Hra samotná je popisována jako napínavá směsice rychlé a taktické akce. Vypadá to, že kromě klasického PvP pro 40 hráčů bude Farlight 84 vyžadovat, aby se hráči občas spojili. V traileru je vidět boj s obřím robotem. Dále tady máme jiné aktivity, například stavbu společného místa, kde si mohou hráči odpočinout.

Hrdinové budou mít jedinečné dovednosti a k dispozici bude celá řada zbraní. Ty bude možné upravovat a vylepšovat. Nechybí ani několik netradičních dopravních prostředků, včetně robotických mechů a vznášedel. Zajímavě pak zní energetický systém s cílem omezit používání zbraní, štítů a vozidel. Abyste mohli využívat zbraně, štíty a vozidla, budete muset mít dostatek energie. Tím se k akční složce přidává strategická vrstva z MOBA.

Podle dostupných informací se Farlight 84 inspiruje u řady populárních titulů, včetně Fortnite a dalších Battle Royale her jako Apex Legends a Call of Duty: Warzone. Na druhou stranu má titul potenciál přinést do tohoto žánru něco nového a posunout ho na novou úroveň. Uvidíme, zda to bude to pravé ořechové.

Farlight 84 je v plánu na rok 2021 pro PC a mobilní zařízení s iOS a Androidem. Beta už pomalu probíhá, ovšem uživatelské recenze zatím nenasvědčují tomu, že by Farlight 84 mělo být něčím speciálním.

Přečtěte si také: Epic spouští předplatné pro hráče Fortnite