Pokud máte v seznamu přání hru LittleBigPlanet 3, tak byste s její koupí neměli příliš otálet. Společnost Sony ji a všechna související DLC odstraní z nabídky PlayStation Store.

K odstranění LittleBigPlanet 3 a souvisejícího dodatečného obsahu dojde 31. října/októbra 2024. To by vysvětlovalo, proč byla logická puzzle hra stažena z nabídky předplatného PS Extra. Pokud si LittleBigPlanet 3 stihnete koupit, případně hru už vlastníte, tak můžete pokračovat v hraní i po tomto datu. Už dříve byly vypnuty servery.

„Po 10 letech hraní, vytváření a sdílení obsahu v LittleBigPlanet 3 bude hra a celá naše řada LittleBigPlanet DLC 31. října 2024 odstraněna z obchodu PlayStation Store,“ stojí v prohlášení zveřejněném na X.

„Všichni, kdo v současné době vlastní hru nebo si zakoupí hru LittleBigPlanet 3 / některé z LittleBigPlanet DLC před jejím stažením z prodeje, budou mít přístup ke svým zakoupeným hrám a obsahu i po jejím odstranění.

Tímto vás přátelsky upozorňujeme, že pokud někdo z komunity nebo noví lidé stále chtějí vlastnit digitální kopii hry LittleBigPlanet 3 nebo některého z přídavků pro LittleBigPlanet, pak si musí pospíšit!

Děkujeme vám za vaši trvalou podporu a pochopení,“ dodává studio v prohlášení.

Tvůrci LittleBigPlanet po Dreams teď ve studiu Media Molecule chystají hru, která bude více hrou než kreativním nástrojem.