Fanoušci opět podpořili studio Zima Software a vývoj dalšího dílu point-and-click adventury Polda. Osmý díl, který bude rozloučením s Pankrácem, vznikne. Vybrala se požadovaná částka.

Petr Svoboda ze Zima Software požadoval 1 088 888 Kč. Tuto částku se podařilo od úterního zahájení kampaně již vybrat a během dnešního oběda byl překonán i první milník 1 288 888 Kč pro vytvoření malé adventury o zhruba 5-7 pozadích. Zaměří se na to, co se stalo s Pankrácem poté, co se usídlil v Egyptě. Bude to takové malé ohlédnutí za tím, co se stalo mezi Poldou 5 a Poldou 6. Jak se Pankrác, coby staroegyptský faraon, vrátil zpátky do našich časů.

Jak jsem již napsal na začátku. Polda 8 bude posledním dílem s Pankrácem, kterého skvěle dabuje Luděk Sobota. „Luďka Sobotu již bohužel dabing hodně vyčerpává, a protože nahrazení hlasu Pankráce, nebo imitace jeho hlasu, nám přijde vůči mistrovi velice nedůstojná, rozhodli jsme se, že Polda 8 bude vlastně takové rozloučení s postavou Pankráce,“ vysvětlil autor hry.

„Pankrác bude na začátku hry unesen ze své rodné vesničky v Lupanech a hledat se ho vydá naše Monika z předchozího dílu, spolu se zbrusu novou postavou. Celkem se tedy bude ve hře hrát za tři postavy. Ve hře budeme opět používat cestování časem, a tak se společně podíváme do několika koutů naší historie. Chtěli bychom hru opět okořenit několika akčními mezihrami,“ říká Svoboda. Herní doba Poldy 8 bude nějakých 12 hodin.

Pokud chcete Poldu 8 podpořit, můžete tak učinit na Hithitu. Hra je v plánu na konec roku 2026 pro Windows a MacOS. Verze pro Android a iOS budou zhruba o rok později. Na konzole v současné době osmý díl plánován není.

Předtím fanoušci podpořili vznik Poldy 7 (vybralo se 1 437 011 Kč) a remástru Polda 2 (vybralo se 1 825 179 Kč).