Dobrá zpráva pro všechny, co se těší na předělávku známé a oblíbené point-and-click adventura Polda 2. Studio Zima Software oznámilo, že hra je téměř hotová. Dostali jsme také datum vydání.

Polda 2 Remástr stihne konec roku, na Steamu vyjde 12. 12. 2023. Je tady tedy menší zdržení, před rokem byl titul slibován na listopad. Pokud čekáte na verze pro Android a iOS, tak ty mají být vydány zhruba s ročním zpožděním.

Nyní se vývojáři mohou plně soustředit na dodatek, jenž slíbili v Hithitové kampani. Všichni, kteří si hru zakoupí nebo ji zakoupili v rámci crowdfundingu, tak budou mít dodatečný obsah zdarma. Dostupný má být 1. 5. 2024.

Na Hithitu se od hráčů vybralo 1 825 179 Kč (304 % částky ke splnění kampaně). To autorům umožnilo přidat krátké intermezzo o tom, jak se Pankrác stal soukromým detektivem.

„Půjde v podstatě o krátkou adventurku o velikosti zhruba 5-7 pozadí. Události tohoto intermezza budou přímo navazovat tam, kde původní Polda 2 skončil, tedy v balónu, který odlétá z Barbielandu a končit bude přesně tam, kde začíná Polda 3, tedy v kanceláři soukromého detektiva Pankráce. Tento hratelný epilog se spustí po dohrání Poldy 2, avšak půjde z menu pustit i samostatně,“ popisují přídavek Zima Software.

Co čekat od remasteru Poldy 2? Zejména vylepšený vzhled, nové animace a zmodernizovanou hudbu. Dabing zůstane stejný.

Připomeňme, že loni vyšel Polda 7. Letos se dostal i na iPhony a iPady.

Takhle byl Polda 2 Remástr oznámen