Je pro vás Diablo IV příliš lehké? Cult of the Lamb a Vampire Survivors už vás tolik nebaví? Tak to má pro vás studio Supergiant Games dobrou zprávu. I když čekání bude ještě dlouhé. Řeč je o Hades 2. Pokračování skvělého, oblíbeného a úspěšného roguelike akčního RPG je naplánováno na druhé čtvrtletí příštího roku. Ještě se ale neradujte, vyjde totiž zatím jen v předběžném přístupu na Steamu a Epic Games Store.

Vývojáři jdou stejnou cestou jako u Hades 1. Tam early access trval téměř dva roky a vyplatil se. Hráči pomohli zformovat a vypilovat titul. Před vstupem dvojky do předběžného přístupu proběhne omezený technický test pro hrstku hráčů. Jeho cílem je najít a opravit technické chyby a posvítit si na optimalizaci. Vývojová verze v early access bude v průběhu měsíců postupně obohacována několika významnými aktualizacemi s novým obsahem, včetně rozvíjení příběhu a představení nových postav. Také budou reagovat na zpětnou vazbu hráčů a ladit jednotlivé aspekty hry; technické i ty související s hratelností.

Autoři v současné době nejsou schopni říct, jak dlouho bude Hades 2 v předběžném přístupu. Zatím se soustředí na vytváření obsahu v podobě prostředí, postav, zbraní, příběhových událostí, hudby a dalších prvků. A pokud se ptáte, proč nemůže být hra dostupná hned teď, tak důvod je jednoduchý. Supergiant Games chtějí, aby Hades 2 měl na začátku své pekelné cesty přinejmenším tolik obsahu jako jednička v době, kdy byla spuštěna v early access na Steamu. Plná verze pak dorazí i na konzole.

Hades 2 se bude soustředit na Melinoë, nesmrtelnou princeznu podsvětí a sestru hlavního hrdiny Zagrea. V její kůži se vydáme na cestu za záchranou jejího otce před Kronem, titánem času. Na cestě prozkoumáme širší mýtický svět.

„Stejně jako její bratr Zagreus z původní hry není Melinoë postavou, kterou bychom si sami vymysleli, a je založena na starověkém bohovi podsvětí, o němž se předpokládá, že je příbuzný Hádovi. To málo, co o ní existuje z antické mytologie, bylo více než dost na to, abychom chtěli prozkoumat její příběh a spojení s její rodinou, a tím rozšířit naši vizi podsvětí,“ dočteme se z oficiálního popisu.