Do Pokémon GO dorazila nová aktualizace, díky které mohou hráči vylepšovat Pokéstopy ve svém okolí. Pokéstopy jsou místa, která se nacházejí ve hře, jejich předlohou jsou však věci ve skutečném světě. Nejčastěji jsou umístěny u památek či jinak významných míst. Nachází se u nich více Pokémonů než kdekoliv jinde. Pokud je hráči navštíví, čeká na ně odměna v podobě Pokébalů a speciálního ovoce pro pokémony. 

Vylepšit Pokéstop může každý, kdo dosáhl alespoň 20. úrovně. Systém je poměrně jednoduchý, hráč k Pokéstopu přijde a místo ve skutečném světe naskenuje svým fotoaparátem. Nutno podotknout, že pro skenování musíte mít minimálně Android 7/iOS 11, přičemž uživatelé Androidu si ještě musí nainstalovat služby Google Play pro AR. Niantic na hráče dbá, a proto vytvořil samostatný návod, který se skenováním zabývá. 

Všechny Pokéstopy díky skenování mohou dosáhnout až třetí úrovně, přičemž čím vyšší úroveň získají, tím větší odměnu hráči při návštěvě dostanou. A dostanou ji všichni, bez ohledu na jejich level či tým.