Titul, který se pokusí oživit dříve populární FPS sérii Tribes, se poodhaluje čím dál víc. Zatímco před pár dny jsme neznali ani název a mohli jsme pracovat pouze s několika screenshoty, které přibližně ilustrovaly, co můžeme očekávat, nyní máme k dispozici první gameplay záběry.

Nadcházející hra Tribes 3: Rivals je vyvíjená nezávislým studiem Prophecy Games, jež vzniklo v roce 2019 jako odnož Hi-Rez Studios. To se ještě před vývojem titulů jako Paladins nebo Rogue Company věnovalo dnes už v podstatě zapomenutému Tribes: Ascend.

Videa z připravovaného Tribes 3: Rivals se stejně jako screenshoty objevily na oficiálním Discord serveru hry. Záběry dokonale ukazují soubojový systém v 5v5 režimu Capture the Flag (CTF), který sází na rychlý pohyb po bitevním poli a možnost střídat vícero zbraní. Co se týče prostředí, odhalena byla snažná a pouštní mapa.

Bližší detaily o hře se nejspíš dozvíme v následujících dnech. Prophecy Games totiž na tuto středu a čtvrtek (29. a 30. 11.) chystá rozsáhlé testování, jehož účastníkům bude dovoleno stremovat gameplay. Bohužel, ani tentokrát se zřejmě nedozvíme nic o dalších herních módech, neboť jediným dostupným rámci playtestu bude onen zmíněný CTF.