Multiplayerová sci-fi FPS série Tribes, která byla populární koncem minulého století a začátkem toho současného, oživne s novým dílem, který mají v přípravě vývojáři z Prophecy Games. Studio bylo vytvořeno koncem roku 2019 jako dceřiná značka Hi-Rez Studios, jež stálo za nejnovějším, ale přesto už docela starým Tribes: Ascend, ale v roce 2020 se osamostatnilo.

Právě sérii Tribes si Prophecy Games evidentně vzalo s sebou a nyní poodhaluje první detaily týkající se svého nového počinu. Jeho jméno sice pořád neznáme, avšak to tvůrcům zjevně nebrání ve spuštění údajně nemalého veřejného testování. Zájemci o něj se mohou připojit na oficiální Discord server studia.

Tvůrci se mezitím pochlubili screenshoty z předešlé testovací vlny. Informoval o tom portál FPS-Z. Nutno říct, že po vizuální stránce se titul velmi podobá zmíněnému Tribes: Ascend, ale samozřejmě si nelze nevšimnout modernizace HUD i grafiky samotné.

Konkrétní detaily o hratelnosti zatím prozrazeny nebyly, nicméně některé z obrázků patrně zachycují herní režim Capture the Flag (CTF). Stejně tak je jasné, že pohyb nebude omezen pouze na běh – hrdinové jsou zdánlivě vybaveni něčím, co připomíná jetpack. Screenshoty také zachycují možnost měnit mezi třemi zbraněmi uprostřed souboje a používat speciální schopnosti, byť není jasné, jakého charakteru.

Hra se podle FPS-Z stále nachází v rané fázi vývoje, a tudíž nemusí screenshoty přesně odrážet to, jak bude ve finále vypadat. Alespoň nám však poskytují nástřel toho, co mají tvůrci v plánu a jakým směrem se vývoj ubírá.