Letošní PC Gaming Show byla podobně jako v předešlých letech tak plná různých oznámení, že některé zajímavé kousky mohly dost snadno zapadnout. A přitom by to mnohdy byla určitě škoda. Rozhodně to platí o novém projektu studia New Blood Interactive, který je jako dělaný pro příznivce prvních dvou dílů série Fallout a dalších klasických RPG z 90. let.

V průběhu PC Gaming Show pořádané serverem PC Gamer a krátce poté studio New Blood nastínilo zatím nepojmenovanou hru, která je zcela očividnou poctou starým Falloutům. Šéf studia Dave Oshry tehdy prozradil, že se jedná o jeho vysněný projekt, přičemž k němu dokázal naverbovat několik zajímavých jmen. Na vzniku retro-futuristického izometrického RPG se tak podílí třeba Adam Lacko, jenž má na svědomí Project Van Buren, snahu oživit ve formě modifikace nikdy nezrealizovanou vizi Falloutu 3 od studia Black Isle. Ta byla před zrušením v roce 2003 vyvíjena právě pod názvem Van Buren.

Mezi tvůrci pak najdeme i umělce Alexandera Berezina, který je známý pod přezdívkou Red888guns a který pracoval na modech Olympus 2207 či Fallout Sonora, a skladatele Marka Morgana. Jeho práci můžeme pro změnu znát třeba díky klasické postapokalyptické sérii Wasteland, hlavní ale je, že je podepsán pod hudebním doprovodem originálního Falloutu z roku 1997 i Falloutu 2 z roku 1998. A protože první Fallout čerstvě oslavil 25. narozeniny, přišel Oshry s menší aktualizací.

Stále nevíme, jak se hra bude jmenovat ani na jakých platformách se nakonec objeví, zároveň stále platí, že vydání je dost vzdálené. Alespoň ale máme lepší představu o pojetí soubojového systému. Oshry totiž na Twitteru zveřejnil krátkou ukázku, která odhaluje, že i když budou souboje tahové, budou probíhat v pohledu z první osoby.

Dave Oshry tvrdí, že největší stížnosti spojené s klasickými Fallouty určitě souvisely s tím, jak byly souboje pomalé a nemotorné. Změna stylu a perspektivy připomínající klasické dungeon crawlery má tedy za cíl udělat boj zajímavější. Na odpověď na otázku, jestli tomu tak skutečně je, si budeme muset ještě počkat, v ukázce každopádně můžeme spatřit i zajímavě vypadající prostředí, aktuální podobu uživatelského rozhraní nebo zpracování rozhovorů. To všechno naznačuje, že by měli všichni příznivci starých Falloutů sledovat novinku New Blood Interactive velmi pozorně.