Za poslední dva roky velcí vydavatelé zdražili své hry o 10 dolarů/eur. Capcom odolával až do nadcházejícího Dragon’s Dogma 2. Akční RPG bude první hrou japonské společnosti prodávanou za vyšší cenu.

70 dolarů, respektive 80 eur by se mohlo pro Capcom brzy stát standardem. Vydavatel sérií Resident Evil a Monster Hunter zvažuje navýšení ceny u dalších her. Důvodem jsou náklady spojené s vývojem, které rostou napříč videoherním průmyslem. V Capcomu se ale nechtějí unáhlit a rozhodnou se podle reakcí spotřebitelů.

„Dragon's Dogma 2, jejíž vydání je naplánováno na tento fiskální rok, bude stát 69,99 dolarů. Náklady na vývoj v celém odvětví rostou a my zvažujeme revizi ceny jako jednu z možností. V konečném důsledku hodláme k cenám našich her přistupovat uvážlivě a zjišťovat zpětnou vazbu uživatelů,“ uvedl zástupce Capcomu když byl dotázán na cenu hry Dragon's Dogma 2, u které Capcom očekává milionové prodeje.

O zdražení mluvil prezident Capcomu už v loňském roce na Tokyo Game Show, kde prohlásil, že ceny her jsou příliš nízké a zdražování je pro odvětví zdravou volbou. Také poukázal na rostoucí mzdy zaměstnanců.

„Náklady na vývoj jsou asi stokrát vyšší než v éře Famicomu, ale ceny softwaru se tolik nezvýšily,“ dodal Tsujimoto. Také věří, že kvalitní hry se budou prodávat i po zdražení. S ohledem na to se hry za 70 dolarů / 80 eur zdají být brzy standardem také u Capcomu. Otázkou je, co bude dál. Vydavatelé, co už zdražili, tak přesto nadále mluví o nízkých cenách.