Před rokem a několika dny Ubisoft oznámil příchod svého předplatného na konzole Xbox Series X/S a Xbox One s tím, že nebude součástí stávajícího Xbox Game Passu Ultimate jako EA Play, ale bude fungovat samostatně. Od té doby francouzská společnost mlčela. Téma bylo obnoveno koncem srpna téhož roku, kdy bylo v databázi Xbox Store nalezeno logo Ubisoft+.

Dnes je tady něco, co lze považovat po dlouhé době za nový náznak, že se spuštění služby Ubisoft Plus pro konzole Xbox blíží. V Xbox Store se totiž objevily některé hry Ubisoftu označené štítkem „Zdarma“, ačkoli se standardně jedná o placené hry.

Na zajímavost upozornil uživatel Twitteru s přezdívkou MauroNL. Všiml si, že štítkem jsou označeny mimo jiné tituly Assassin’s Creed Valhalla, Watch Dogs Legion, Far Cry 6 nebo The Division 2.

Hráči svou pozornost směřují na konec ledna. 25. 1. 2023 má proběhnout menší konference Developer_Direct od Microsoftu, kde by klidně Ubisoft mohl oznámit spuštění Ubisoft Plus pro konzole Xbox. I když jakési odpočítávání má skončit 16. a 17. 1.

Objevují se také spekulace o tom, že nakonec by předplatné mohlo být začleněno do Xbox Game Passu Ultimate, stejně jako je tomu v případě EA Play.

Pokud hrajete na PC, tak do 19. 1. 2023 máte možnost získat první měsíc služby Ubisoft Plus za 1 euro (cca 24 Kč) místo standardní ceny 15 eur (360 Kč). Nedávno se také mluvilo o možnosti rozdělit Ubisoft Plus do tří tarifů podobně jako to má Sony u PlayStation Plus. Více zde.