Při tomhle online hraní nešlo o nejlepší skóre, ale o život. Naštěstí německý hráč věděl jméno svého českého spoluhráče a přibližné bydliště, aby zalarmoval policisty, kteří plzeňského diabetika zachránili.

„Ve čtvrtek 13. dubna krátce před půl devátou večer zavolal na stálou službu obvodního oddělení Plzeň Slovany anglicky hovořící cizinec, který nahlásil zkolabování svého kamaráda během jejich společného online hraní. Oba byli během hry na jiném místě a oznamovatel věděl, že se jedná o Čecha a znal jeho jméno a příjmení. Dále uvedl, že by měl bydlet ve Starém Plzenci,“ uvádí policie ve zprávě.

Na základě uvedených údajů policista z databáze zjistil mužovu adresu na Starém Plzenci, kam nasměroval policejní hlídku. Kromě toho zavolal i sestře zkolabovaného muže, která mu sdělila, že třiatřicetiletý muž je diabetik a pravděpodobně prodělal diabetický záchvat. Nicméně se od ní policista dozvěděl, že muž nebydlí ve Starém Plzenci, ale v Plzni na Borech. Na místo tedy vyrazila hlídka speciální pořádkové jednotky společně se slovanskými policisty.

Policisté otevřeli dveře násilím a v pokoji na židli u počítače skutečně nalezli třiatřicetiletého muže, jenž byl v bezvědomí. Zajistili mu první pomoc a předali do péče záchranářů, kteří na místo přijeli jen několik málo minut po nich.

„Oznamovatel byl o záchraně muže vyrozuměn a dozorčí obvodního oddělení Plzeň Slovany mu poděkoval za pohotovou reakci, která velmi přispěla k tomu, aby se ke kamarádovi dostala pomoc včas. Výbornou práci odvedli i policisté v čele s dozorčím obvodního oddělení Plzeň 2, který sice nebyl na místě, ale jeho činnost byla pro záchranu lidského života zcela klíčová,“ dodává policie.