Už pár let jsou odklady v herním průmyslu téměř každodenní záležitostí, a tak přece jenom potěší, když dojde na pravý opak. O něm nyní můžeme hovořit v souvislosti s českou retro střílečkou HROT. Ta je k dispozici v předběžném přístupu na Steamu a GOG.com od začátku roku 2021, přičemž při vydání nedávné aktualizace 0.8.0 autor Spytihněv na Steamu uvedl, že v případě rychlovývoje HROT opustí Early Access 22. května/mája letošního roku, i když je pravděpodobnější vydání až 22. června/júna. Ale teď je všechno trochu jinak.

Střílečka zasazená do socialistického Československa zasaženého jakousi jadernou katastrofou vyjde v plné verzi už 16. května/mája, tedy za týden. Konkrétně v tento den dojde na dokončení třetí a poslední epizody hry. Celkem HROT nabídne 26 úrovní a 4 mapy pro nekonečný režim Bitka, příběh ve formě receptů (bez legrace), přes 50 druhů oblud a nějaký unikátní prvek v každém levelu.

Může se jednat o koně, vlaky, krysaříky a další věci, z nichž mnohé jsme už mohli poznat v prvních dvou epizodách a v dosud vydaných úrovních třetí epizody. Něco málo ukazuje také nové, i když dost krátké video, které Spytihněv vydal na Twitteru.

Pokud si tedy chcete pořádně zastřílet v éře tvrdého socialismu, ve vašich kalendářích by už rudou barvou neměl zářit jen 7. listopad, na který připadá výročí VŘSR, ale i 16. květen. My se v každém případě už nemůžeme dočkat, co (a koho) nabídne třeba závěrečný boss.