God of War, Horizon Zero Dawn a Days Gone. Tři velké exkluzivity PlayStationu, které vyšly na počítače. Brzy se k nim přidá Uncharted: Legacy of Thieves Collection s remastery Uncharted 4: A Thief's End a Uncharted: The Lost Legacy. A v budoucnu můžeme čekat další kousky. Že to Sony s expanzí na PC myslí vážně, tak to potvrzuje hledání vedoucího šéfa pro plánování a strategii v oblasti PC.

Vybraný člověk bude řídit růst a obchodní strategie na PC, identifikovat nové oblasti a partnerství pro další expanzi, pracovat na zvyšování počtu měsíčně aktivních hráčů a úzce spolupracovat se stávajícími partnery, společnostmi Valve (Steam) a Epic Games (Epic Games Store).

To je jasný důkaz, že Sony plánuje na počítače vydat další své velké hity. V tomto ohledu je zajímavé vzpomenout si na rozhovor Coryho Barloga s magazínem Game Informer ze začátku letošního roku. Šéf vývoje God of War prozradil, že vývojáři v PlayStation Studios bojovali o to, aby největší hry Sony vyšly na počítače.

Už loni ale prezident SIE prohlásil, že na PC přinesou celou řadu her. Podle nedávných spekulací se na PC chystá Horizon: Forbidden West, Ratchet & Clank z roku 2016 a Rift Apart, Gran Turismo 7, Demon’s Souls remake, Ghost of Tsushima a později je v plánu i God of War Ragnarök.

Zapomenout nemůžeme ani na příchod God of War do cloudové služby GeForce Now, jde o první hru od Sony v katalogu od Nvidie.