Po rozsáhlé kauze ve společnosti Activision Blizzard s obtěžováním žen na pracovišti a znásilněním přichází další. Během víkendu se na internetu objevilo video, v němž je manažer PlayStationu obviněn z pokusu o seznámení s 15letých chlapcem. Společnost Sony rychle zareagovala a manažera propustila.

George Cacioppo, Senior Vice President Engineering pro PlayStation Network, pracoval v Sony od září 2013. Firma uvedla, že si je situace vědoma a dotyčný zaměstnanec byl propuštěn.

Co se vlastně stalo? YouTube kanál People v. Preds zveřejnil video se snímky obrazovky, zprávami a obrázky, které údajně sdílel Cacioppo s člověkem, který se vydával za 15 chlapce, zatímco Cacioppo se prezentoval také jako dítě se jménem Jeff.

Přes aplikaci Grindr (sociální síť pro gaye, bisexuály a transsexuály) si Cacioppo a návnada vyměnili fotografie a naplánovali schůzku v domě Cacioppa. Tam ale dorazil kameraman. Na záběrech je vidět, jak je Cacioppo osloven před svým domem, když má na sobě tričko s logem PS5, a poté zavře dveře před osobou, která ho za kamerou obviňuje z toho, že v aplikaci oslovil osobu, o níž se domníval, že je patnáctiletý chlapec.

Video bylo zveřejněno z důvodu toho, že policie nespolupracuje s podobnými skupinami. Iniciativu má přebírat z internetu, tvrdí zástupce YouTube kanálu People v. Preds pro server Kotaku. Policie v San Diegu na žádost o komentář k obvinění z pedofilie nereagovala.