Kapesní herní konzole PlayStation Portal vyjde už příští týden, ale dosud bohužel nevíme, zda bude ihned k dostání i v Česku. Předobjednávky se nás totiž netýkají. Zařízení je určeno ke streamování titulů z PlayStationu 5 a bez klasické konzole pro něj pravděpodobně vůbec nenajdete využití, což je hlavním důvodem, proč je očima mnoha hráčů kritizováno.

PlayStation Portal se v tomto ohledu liší od hlavních jmen aktuálního trhu s handheldy. Konzole Steam Deck, Nintendo Switch či ASUS ROG Ally mají dostatečně silný hardware na to, aby mohly utáhnout jednotlivé tituly bez nutnosti připojovat další zařízení. Právě s těmito populárními produkty byl nyní PS Portal srovnán s ohledem na velikost.

Snímek, kde je PlayStation Portal umístěn mezi dalšími oblíbenými handheldy, zveřejnil na platformě X účet El Analista De Bits. Novinka od Sony se přitom jeví jako slušný macek. Jednak totiž disponuje 8palcový displejem, který pro své rozměry vrhá stín na všechny zmíněné konkurenty, ale rovněž zaujímá hodně okolního prostoru i kvůli poměrně velkým ovladačům, navržených ve stylu klasického DualSense (a stejně jako on nabízí adaptivní spouště i haptickou odezvu).

PlayStation Portal se začne prodávat 15. 11. a na trh se dostane s cenou 220 eur, což v přepočtu činí 5 400 Kč. Ačkoliv jde mnoha hráčům proti srsti, jelikož jej považují za zbytečný, mnoho fanoušků PlayStationu evidentně zaujal. Alespoň tedy v Japonsku, kde obchody hlásily vyprodáno už začátkem minulého měsíce.