Přesně před 10 lety (29. června 2010) byla poprvé představena služba PlayStation Plus. Společnost Sony děkujeme všem svým podporovatelům a fanouškům. Při té příležitosti nabídne v červenci hned tři hry pro PS4, které budou bez dalších investic dostupné v rámci PS Plus od 7. července do 3. srpna 2020.

„Vše začalo první představenou PS Plus hrou WipeOutHD, od té doby jsme PS Plus členům přinesli už více než tisíc dalších herních titulů zdarma a nepřeberné množství exkluzivních slev. Oslavme společně toto jubileum se speciálním červencovým výběrem, který obsahuje jednu bonusovou hru zdarma navíc,“ uvádí tisková zpráva.

Ve zmíněném období si budete moci do své knihovny PS4 her přidat NBA 2K20, Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration a thriller Erica. V průběhu tohoto týdne bude odhaleno také speciální PS4 Theme oslavující 10 let PS Plus, které bude po omezenou dobu zdarma dostupné v PS Store.

NBA 2K20 - NBA 2K už je mnohem víc než jen basketbalový simulátor. Je platformou spojující všechny hráče a fanoušky basketbalu. Předveď své dovednosti díky vylepšenému pohybu hráčů, pokročilému ovládání střelby i driblinku a novým prvkům v obraně a ve hře bez míče.

Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration - Ve hře Rise of the Tomb Raider odkrývá Lara starověká tajemství, která ji postaví do boje proti nebezpečné organizaci známé jako Trinity. Při cestě za nalezením důležitého artefaktu, který musí získat dříve než Trinity, odhaluje Lara mýty a tajemství Ztraceného města Kitezh. Vydejte se na vzrušující výpravu Sibiří a objevte Ztracené město dříve, než dorazí protivník.

Erica - Staňte se Ericou, statečnou mladou dámou sužovanou nočními můrami o vraždě jejího otce. Po všech traumatických událostech, které ji pronásledovaly, je jen na vás, abyste odhalili šokující pravdu za touto ničivou tragédií. Každá volba, kterou ve hře uděláte, ovlivňuje další vývoj a vede k jednomu z několika různých zakončení tohoto emotivního příběhu.

Erica se řadí do PlayLink her - k hraní potřebuje aplikaci do telefonu (iOS 9.0 nebo novější či Android 4.1 nebo novější) a Wi-Fi připojení propojené s PS4.

Pokud jste si PS Plus ještě nevyzkoušeli, tak v tomto týdnu bude probíhat free online multiplayer víkend, a to 4. a 5. července.