Na internetu se objevila fotografie z Velké Británie, která odhaluje nový PlayStation koutek. Má se za to, že je určen pro návštěvníky, aby si v brzké době mohli vyzkoušet PlayStation 5 na vlastní kůži. Sony tuhle domněnku ale dementovala pro IGN s tím, že se kiosek netýká PS5. K čemu by ale v obchodním centru byl?

Zároveň se spekuluje o novém State of Play. Podle Toma Phillipse z Eurogameru má Sony naplánovanou událost krátce po čtvrteční prezentaci her od Xbox Game Studios. Roberto Serrano přišel i s přesným datem. Podle jeho informací se State of Play zaměřené na PS5 bude konat 6. 8. v deset hodin večer našeho času. Připomínáme, že Serrano jako první zveřejnil datum prezentace The Future of Gaming, kde Sony ukázala novou generaci PlayStationu a první exkluzivity.

Co můžeme od Sony očekávat? S největší pravděpodobností by mělo padnout finální datum vydání a cena, aby mohly být spuštěny předobjednávky. Zástupci Sony nedávno potvrdili, že o spuštění předobjednávek budou předem informovat, State of Play je tak ideální rozhlásit to do světa a poté umožnit obchodům začít sbírat objednávky.

Bude chtít Sony upozornit na PlayStation 5 pouhé dva týdny po Microsoftu? Je to dost možné. Dle dřívějších informací si japonská společnost měla schovat nějaké trumfy, aby dokázala odpovědět na konkurenční Xbox Series X.

PlayStation 5 se chystá na trh koncem letošního roku.

Přečtěte si také: Sony výrazně zvyšuje výrobu PS5. Kolik kusů chce mít připraveno na vydání nové konzole?