Společnost Sony se po investicích v Číně, Jižní Koreji a Indii rozhodla uzavřít strategické partnerství s vydavatelstvím Carry1st. Dle všeho chce Sony posílit vliv v Africe a přinést hráčům po celém světě nové hry.

Přesné znění dohody nevíme, stejně tak neznáme částku, kterou Sony investovala. Dle CNBC získala Sony podíl ve firmě Carry1st a sází, že Afrika bude dalším velkým trhem generujícím růst prodejů konzole PS5.

Carry1st sídlí v Kapském Městě v Jihoafrické republice a její šéf chce místním hráčům přinášet zajímavé hry a umožnit jim nakupovat na PlayStation Store. K tomu by měla pomoci platební služba Pay1st, kterou Carry1st provozuje.

Čeká se, že Carry1st pomůže dostat konzole PlayStation 5 do Afriky, aby hráči z Nigérie, Maroka a Alžírska nemuseli kupovat hry na šedém trhu. Společně chtějí podpořit růst PlayStationu v regionu, zatímco Sony by mohla časem nabídnout hráčům po celém světě hry od afrických tvůrců. Carry1st totiž není jen vydavatel, ale také vývojář. V přípravě má mít originální hry. Firma spolupracuje s Activisionem a Riot Games, pomohla do Afriky dostat Call of Duty: Mobile a Valorant.

Robbin-Coker je jako šéf Carry1st velmi optimistický a očekává, že další miliarda zákazníků a hráčů bude právě z Afriky, která je nejvhodnějším trhem. Nějak ale zapomíná, že v Africe je malý průměrný plat, vysoká míra nezaměstnanosti a spousta lidí žije v chudobě.

Připomeňme, že na konci loňského roku bylo oznámeno navázání úzké spolupráce mezi Sony a Shift Up. Tohle jihokorejské studio na PS5 přinese akci Stellar Blade. V té době byla odhalena rovněž spolupráce Sony s jihokorejskou společností NCSoft, kterou lze považovat za zdatnou v oblasti MMO her. Do jejího portfolia lze zařadit například známá jména jako Lineage nebo Guild Wars. Toto partnerství má zvýšit ambice Sony v oblasti live-service her nebo právě budoucích MMO projektů.