Sony se pochlubila zajímavým detailem. Podle japonské společnosti téměř každý třetí aktivní uživatel PlayStationu 5 nikdy nepoužíval PlayStation 4.

Údaj je uveden v prezentaci výsledků za třetí čtvrtletí fiskálního roku. Tady Sony také uvádí, že počet aktivních uživatelů sítě PlayStation Network se meziročně mírně zvýšil ze 111 na měsíční průměr 112 milionů.

Podle informací se Sony daří s PS5 oslovovat nové hráče. Může jít o starší fanoušky PlayStationu, kteří hráli na PS1, PS2 nebo PS3, nebo jsou to příznivci Xboxu a Nintenda, které láká zahrát si exkluzivity.

Sony měsíční průměr aktivních uživatelů definuje jako odhad celkového počtu unikátních účtů, které hrály hry nebo se přihlásily do PlayStation Network v posledním měsíci čtvrtletí. Jde tedy o účty, což znamená, že se počítají i účty vytvořené stávajícími uživateli, účty dalších členů rodiny atd.

Tento týden Sony oznámila, že dodala do obchodů po celém světě 32,1 milionu kusů konzolí PlayStation 5 a PlayStation Plus má 46,4 milionu předplatitelů.