Sony děkuje hráčům za obrovskou podporu. PlayStation 5 dosáhla 40 milionů prodaných kusů. Letos v lednu bylo přitom oznámeno 30 milionů. Za sedm měsíců si tak hráči koupili 10 milionů kusů PS5.

Jim Ryan připomíná, jakým podmínkám a výzvám museli při výrobě a distribuci konzole čelit. Covid-19 výrazně přibrzdil výrobu a pravděpodobně kvůli němu není PS5 nejrychleji prodávanou konzolí japonské Sony. PS4 zaznamenala 40 milionů kusů o dva měsíce dříve.

„PlayStation 5 jsme uvedli na trh v listopadu 2020 a svět byl jiný, než když jsme konzoli oznámili v roce 2019. Navzdory bezprecedentním výzvám covidu-19 naše týmy a partneři pilně pracovali, aby dodali PS5 včas. Nadále jsme čelili nepřízni pandemie a trvalo měsíce, než se podařilo stabilizovat dodavatelské řetězce, abychom měli zásoby a mohli držet krok s poptávkou,“ uvedl Jim Ryan, generální ředitel Sony.

„PS5 byla na trh uvedena s nejlepším katalogem her v naší historii a dynamika skvělého obsahu stále sílí. Od inovativních nezávislých her až po AAA blockbustery – nyní je k dispozici více než 2 500 her pro PS5 a nikdy nebyla lepší doba na seznámení s PS5. Jen za poslední dva měsíce jsme se dočkali neuvěřitelných nových her od našich partnerů, včetně Final Fantasy XVI, Diablo IV a Street Fighter 6,“ dodává Ryan.

Dle Ryana je v současné době vyrobeno dostatek kusů a konečně se daří uspokojit poptávku. Tady je vhodné připomenout slevu, kdy je možné PlayStation 5 s Blu-ray mechanikou koupit za zvýhodněnou cenu i na českém a slovenském trhu.

Sony se možná snaží vyprodat skladové zásoby. Už dlouho se spekuluje o novém modelu PS5 s odpojitelnou mechanikou. Ta by měla nahradit oba modely, což má zrychlit a zlevnit výrobu. Po stránce hardwaru půjde ale o stejnou konzoli.