Už nějakou dobu si uživatelé mobilních zařízení od Applu nemůžou v Číně zahrát titul s názvem Plague Inc., který je prakticky simulátorem nemocí v reálném čase. Většina lidí se domnívá, že odstranění hry z čínského App Storu má co dočinění se šířením koronaviru. Podle čínské vlády byl pro změnu důvodem obsah, který není v zemi legální. Nyní se však ke kauze vyjádřil i průmyslový analytik a celé nám to trochu objasnil.

Analytik Daniel Ahmad řekl, že hra byla shledána vinnou hned ve třech ohledech. Za prvé, hra ve skutečnosti nemá licenci k tomu, aby byla dostupná na čínských trzích. Za druhé, je „necitlivá“ a jejím hlavním cílem je infikovat celou planetu fiktivní nemocí. Za třetí, existují „problémy s herním obsahem, jako jsou mapy“.

Vývojáři z Ndemic Creations s rozhodnutím čínské vlády nesouhlasí a plánují učinit oznámení týkající se tohoto problému. V době, kdy k odstranění hry došlo, řekli, že rozhodnutí bylo slepé a že situace byla „zcela mimo jejich kontrolu.“ Zmínili se také o tom, že se pokusí kontaktovat čínskou správu kyberprostoru a získat hru zpět. Více podrobností naleznete v našem starším článku.