Už je to dlouhých pět let, co Nintendo potvrdilo vývoj čtvrtého dílu Pikmin. Hra měla vyjít na Switch, ale slehla se po ní zem. Místo ní přichází náhrada. Japonská společnost oznámila Pikmin 3 Deluxe. Další klasika Wii U se dostane v Deluxe edici na mnohem populárnější konzoli Nintenda.

Pikmin 3 Deluxe se drží základní verze z Wii U (rok 2013). Opět budete mít za úkol shromáždit malé pestrobarevné Pikminy, kteří vám pomohou v různých situacích, včetně boje, řešení hádanek a hledání důležitých zdrojů. Na Switchi se titul pochlubí několika vylepšenými, funkcemi i novým hratelným obsahem. Potěší zahrnutí všech DLC etap z originálu i zbrusu nové vedlejší mise s hvězdami v podobě Olimara a Louie.

Nové mise i příběhový režim podporují kooperaci pro dva hráče a lze je hrát ve standardním módu i v tabletovém, kde každý hráč používá jeden Joy-Con. Potěšit by měly možnosti v nastavení obtížnosti (že by hardcore režim pro veterány?), uzamknutí cílů a volitelné rady. Pokud by to bylo málo, tak vývojáři slibují vyvážení nepřátel.

Nováčci nemusí mít strach. V Pikmin 3 Deluxe bude Piklopedia, kde najdete přehled o tvorech, s nimiž se během kampaně setkáte. To by bylo prozatím vše, hra vyjde 30. 10. letošního roku a prodávat se bude za standardních 60 dolarů/euro.