Remake klasické městské budovatelské strategie Pharaoh z roku 1999 byl avizován už dříve. Až dnes se ale můžeme podívat na první trailer a přečíst si první detaily.

Pharaoh: A New Era připravuje studio Triskell Interactive na rok 2021 pro počítače. Půjde o remake zahrnující veškerý obsah původní hry, včetně rozšiřujícího balíčku Cleopatra: Queen of the Nile. Chybět nebude kampaň s historickými okamžiky Egypta čítající 53 misí. Slibován je také režim Free Build s možností stavět své vysněné město bez obav z nedostatku peněz a editor map a misí.

Přečtěte si také: Česká budovatelská strategie Nebuchadnezzar připomíná hry Pharaoh a Caesar

Pharaoh: A New Era si zachová grafický 2D styl, pochlubí se novým uživatelským rozhraním a vylepšeními mechanikami.

Kromě postupného rozšiřování města ve starověkém Egyptě musíte dbát na životní úroveň svých občanů. Celkem by hra měla nabídnout více než 100 hodin zábavy.

Při této příležitosti se hodí připomenout českou izometrickou budovatelskou strategii Nebuchadnezzar, která připomíná hry Pharaoh a Caesar. V této hře prožijete historii a kulturu starověké Mezopotámie. Během kampaně se ujmete správy mnoha významných a historických měst, včetně mnoha nádherných monumentů. Těšit se můžete na ručně dělanou 2D stylizovanou grafiku a čtverečkové mapy.